Vrouwencirkel voor Abortusverwerking

Heb je behoefte om ruimte te maken voor de verwerking van je abortus?

Abortus Nazorg organiseert maandelijks een vrouwencirkel met het thema abortusverwerking. Tijdens deze vrouwencirkel komen we samen met vrouwen die dit (recentelijk of langer geleden) ook hebben meegemaakt.

Vanuit een zachte en veilige bedding zullen we stilstaan bij de ervaring die je hebt gehad. Dit doen we door samen in gesprek te gaan, te mediteren en laagdrempelige oefeningen te doen.

Samen zorgen we ervoor dat je de emoties en gedachtes rondom deze ervaring kan plaatsen en accepteren. Zodat jij deze ervaring een plekje kan geven.

Heb je behoefte om samen te komen met vrouwen die jouw verhaal goed begrijpen?
Heb je behoefte om ruimte te maken voor de verwerking van je abortus?
Wees van harte welkom bij de Vrouwencirkel voor Abortusverwerking.

Zie Agenda en Tickets

Vind je dit spannend? 

Heel begrijpelijk. Ik weet nog hoe eng ik het vond de eerste keer dat ikzelf naar een abortus-lotgenotengroep ging. Zo eng dat ik het bijna had afgezegd, maar toch stapte ik – een beetje shaky – op de fiets.
Twintig minuten later stapte ik een warme ruimte binnen, met kussentjes, kaarsjes en een stuk of zeven andere vrouwen. De hostess legde me glimlachend en op fluistertoon uit waar ik mijn jas op kon hangen. Ondanks dat ik mijn hartslag nog in mijn keel kon voelen, merkte ik ook dat ik al wat meer vertrouwen kreeg in deze avond.

Even later zaten we in een cirkel, allemaal met een kopje warme kruidenthee in onze handen, terwijl de hostess vertelde over de opbouw van de avond. Daarna kwam de voorstelronde waar we mochten vertellen ‘wat onze naam was en hoe we ons op dat moment voelden’. En zo kwam ik erachter dat iedereen zich minstens net zo zenuwachtig voelde als ik. Pff wat een opluchting. Opeens kon ik voelen hoe veilig en zacht het voelde om samen te komen met deze vrouwen.

Aan het einde van de avond voelde het alsof ik deze vrouwen al jaren kende. En, ik voelde een diepe rust, alsof ik een stuk van mijn abortuservaring had kunnen verwerken. Met een glimlach zat ik op de fiets terug naar huis.